torstai 23. kesäkuuta 2016

Menkkahirviön karkoituskakku


Mikähän päivä se nyt olikaan kun olo oli niiiiin pyllyyn ammuttu karhu että teki somessakin mieli jokatoiselle "vastaantulijalle" sanoa että vai niin jaahas, ketähän kiinnostaisi. Olin hetken vähän hämilläni että mistä moinen mörköpäivä kunnes tajusin katsella ja laskeskella kalenteria, just joo ja jaahas, niin se näköjään vaan näin vuosi Vienan syntymästä valtaa mörkö mielen joka kk. No ei auta, makeanhimo iski hirmuinen ja kaivelin mitä kaapista löytyy. 

Löytyi omenaa, kanelia, voita, vehnäjauhoja, leivinjauhetta, kanelia, sokeria ja vaniljasokeria. Niistä loihdin niin täydellisen hirviön karkoitus kakun aka omenakinuskipiirakan että tänään päiväkahveille nostin uunista tämän viikon kolmannen karkoituskakun 😅

Ah miten helppoa ! Omenat vaan nakuiksi ja viipaleiksi ( tän päiväiseen pilkoin 4 omenaa ), irtopohjavuokaan kanelisokeri seoksen päälle odottamaan kinuskia ( reilu nokare voita, maitoa pienen kattilan pohja peittoon, sokerivuori perään ja sulatellaan ja keitellään kunnes rakenne muuttuu paksuksi ja väri kultaiseksi, huolellisesti sekoitellen tietty ), ja kinuskin päälle pohja ( 50g sulaa voita, reilu 2dl sokeria, 2tl vaniljasokeria, 2tl leivinjauhetta ja n 2,5dl maitoa, sekoitellaan huolellisesti kaikki keskenään ), ja eikun  175 asteiseen uuniin kunnes kakun pohja on kullanruskea ( ~40min ? ), josta kumotaan tarjoiluastialle odottelee että kinuski jäähtyy ettei suu pala. 


 Tämänpäiväisestä ei kovin kaunis tullut, tein epähuomiossa kinuskia vähän enenpi mitä oli tarkoitus, mutta voi että miten hyvältä voi maistua !

 Se ensimmäinen oli ylivoimaisesti kauniinpi, mutta toistaiseksi paras on tuo tämänpäiväinen super kinuskinen 😋

Yks menkkahirviö veti tuota ekaa kakkua tyttöjen päikkäriaikana ensin pienen palan, sit vähän isomman palan ja sit vielä kolmas kerta toden sanoo - palan, ja hirviö oli kukistettu 👌

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos pääsit tänne asti, etkä vielä ole kyllästynyt kuoliaaksi, ilahtuisin kovasti kommentista :) Hyvä maku on hyvä muistaa !